Mõõgaga mees üritas Iraani presidendi ruumidesse tungida

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iraani president Hassan Rouhani.
Iraani president Hassan Rouhani. Foto: HANDOUT/Reuters/Scanpix

Julgeolekutöötajad avasid täna tule mehe pihta, kes üritas mõõka kandes Iraani presidendipaleesse tungida.

«Terariista kandev mees üritas presidendikompleksi ustest läbi murda ja sai valvuritelt hoiatuse,» teatas Teherani asekuberner Mohsen Nasj-Hamedani.

Pole selge, kas ründajat haavati presidendipalee ees asuvas kontrollpunktis või president Hassan Rouhani tööruumidesse viiva ukse ees.

«Isikul keelati edasine liikumine ja ta sai korrakaitsjate laskudest viga,» lausus Nasj-Hamedani, lisades, et võimud üritavad mehe isikut ja motiive kindlaks teha.

Uudistegaentuuri Mehr teatel oli mees 35 aasta vanune ja sai haavata jalga. Mees viidi haiglaravile.

«Me ootame, et ta tervislik seisund paraneks, et me saaksime alustada ülekuulamisega,» sõnas Teherani kuberner Mohammad Hossein Moghimi.

Mehri andmetel ründas mees presidenti kaitsma määratud julgeolekutöötajaid. Meedia pakkus vastuolulisi andmeid terariista kohta, millega mees presidendi tööruumidesse tungida üritas, öeldes ka et tegu oli matšeete või noaga.

Riigitelevisooni andmetel Rouhani intsidendi ajal oma tööruumides ei viibinud vaid osales ühistranspordi teemalisel konverentsil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles