Süüria õhurünnakutes hukkus 30 tsiviilisikut

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õhurünnak Süürias.
Õhurünnak Süürias. Foto: SCANPIX

Süüria pealinna Damaskuse lähedal hukkus esmaspäeval režiimivägede õhurünnakus ligi 30 tsivilisti.

Seitse aastat kestnud konfliktis on tsiviilisikud pidanud maksma ränka hinda.

Mitmete Süüria rindejoonte ümbruse elanikud on teatanud hoogustunud pommitamisest ja süüdistanud valitsusvägesid mürkgaasi kasutamises mässuliste valduses olevate piirkondade vastu.

Ühendriigid teatasid esmaspäeval tõendite olemasolust mitmete kloorgaasirünnakute kohta viimastel nädalatel, sealhulgas opositsiooni käes olevas Ida-Ghouta enklaavis Damaskuse lähedal.

Esmaspäeval tabasid Ida-Ghoutat mitmed õhulöögid ja suurtükirünnakud, vahendas Londonis baseeruv Süüria Inimõiguste Vaatluskeskus.

"Kakskümmend üheksa tsiviilisikut sai surma ja kümned vigastada," lausus vabaühenduse juht Rami Abdel Rahman.

Ohvriterohkeim oli õhulöök Beit Sawa linna turule, kus hukkus 10 tsivilisti, teiste seas kaks last.

Veel üheksa rahulikku elanikku, kelle seas oli kaks last ja kohalik päästetöötaja, said surma Arbinis.

Ida-Ghouta asub deeskalatsioonitsoonis, milles mullu mässulisi toetava Türgi ja valitsust toetavate Iraani ja Venemaa vahel kokku lepiti.

Kuid vägivald on seal viimastel nädalatel tuurid üles võtnud ning ainuüksi sel kuul kahtlustatakse kahe Ida-Ghouta rünnaku puhul kloriini kasutamist režiimivägede laskemoonas.

Kolmas süüdistus mürkgaasi kasutamisest tuleb opositsiooni kontrollitavast Idlibi provintsist riigi loodeosas, mis samuti asub deeskalatsioonitsoonis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles