SDP Urpilainen tahab valitsusläbirääkimistel näha ka Vasakliitu

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SDP juht Jutta Urpilainen
SDP juht Jutta Urpilainen Foto: SCANPIX

Soome Sotsiaaldemokraatlik Partei (SDP) teatas nõusolekust osaleda valitsusläbirääkimistel, kuid soovib kaasata sinna ka Vasakliidu.

Valitsusläbirääkimisi ettevalmistav Jyrki Katainen (Koondpartei) võttis sõnumi teadmiseks, kuid lubadusi ei jaganud, vahendas YLE.

SDP liidri Jutta Urpilaineni arvates aitaks Vasakliidu osalemine kaasa piisavalt tugeva ja laiapõhjalise valitsuse moodustamiseks.

Hommikuprogrammis esinenud Urpilainen tunnistas, et soov tõmmata Vasakliit valitsusläbirääkimistele sai alguse Põlissoomlaste taandumisest. Varem SDP sellisele koostöövariandile ei mõelnud, lisas ta.

«Meie arvates vajab Soome laiaulatuslikku ja teovõimelist valitsust, mis suudab tõeliselt võtta vastu väljakutseid, mis ootavad Soomet ees ja me näeme, et see saaks paremini võimalikuks siis, kui Vasakliit oleks ka valitsuses,» rääkis Urpilanen.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles