Venemaa rajab ühtset infosõja keskust

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Asjatundjate väitel on võimalik, et ühtne infosõja keskus luuakse Venemaa presidendi Vladimir Putini (vasakul) otsealluvusse, samas kõneldakse võimalusest, et keskus hakkab tegutsema rahvuskaardiväe all, mida juhib Putini endine ihukaitseülem kindral Viktor Zolotov (paremal).
Asjatundjate väitel on võimalik, et ühtne infosõja keskus luuakse Venemaa presidendi Vladimir Putini (vasakul) otsealluvusse, samas kõneldakse võimalusest, et keskus hakkab tegutsema rahvuskaardiväe all, mida juhib Putini endine ihukaitseülem kindral Viktor Zolotov (paremal). Foto: SPUTNIK/REUTERS/Scanpix

Postimees kirjutas jaanuaris, kuidas Eesti riigikantselei juurde luuakse inforünnakutele vastamiseks nn kiirreageerimisüksus. Mõnevõrra üllatav, aga lääne vastu suunatud inforünnakute peamiseks allikaks peetaval Venemaal puudub keskne infosõja üksus, kuid kõik märgid näitavad selle peatset loomist.

Venemaa infosõjaekspertide seas ringleb juba mõnda aega teave föderaalasutuse loomisest, mida tinglikult nimetatakse infooperatsioonide keskuseks. Vahel kasutatakse ka pikemat nimetust: infooperatsioonide ja värviliste revotsioonide tehnoloogiatele vastutöötamise keskus, mis iseloomustab hästi Venemaa kartusi. Keskuse peamise eesmärgina esitatakse loomulikult mitte inforünnakute korraldamist, vaid reageerimist lääne korraldatud Venemaa-vastastele rünnakutele.

Postimeest sel teemal konsulteerinud anonüümust palunud eksperdi sõnul peaks asutuse kaheks peamiseks iseloomustajaks olema kiire reageerimine ja nn aktiivsed vastuoperatsioonid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles