Riigieelarve puudumine halvab USA sõjaväe tegevust (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA kaitseminister James Mattis.
USA kaitseminister James Mattis. Foto: Jacquelyn Martin/AP/Scanpix

USA kaitseminister James Mattis andis täna ülevaate negatiivsetest tagajärgedest, mille toob endaga kaasa kongressi võimetus kiita heaks uut riigieelarvet.

Kui kaitseministeeriumil pole stabiilset rahastust, ei saa ministeerium maksta sõduritele, värvata vajaminevaid sõdureid ja piloote, hoida laevu korras ega hoiustada piisavalt laskemoona, lausus Mattis esindajatekoja relvateenistuste komisjonile.

Lisaks tuleb hoida sõjalennukid maapinnal, sest rahastuse puudumise tõttu ei saa neile soetada piisavalt varuosi ega teostada hooldust.

Kongressil pole õnnestunud heaks kiita riigieelarvet fiskaalaastaks, mis algas 1. oktoobril. Seetõttu otsustasid kongresmenid rahastada riiki ajutiste meetmetega, mis aeguvad neljapäeva keskööl.

Mattise sõnul ei saa USA sõjavägi võita homseid sõdu eilsest pärit relvade ja varustusega. Lisaks hoiatas ta kasvava konkurentsi ning Hiinast, Venemaalt, Põhja-Koreast, Iraanist ja äärmuslastest lähtuva ohu eest.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles