Taiwani idarannikul sai maavärinas surma neli ja viga üle 200 inimese

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Taiwani idaranniku lähistel toimus teisipäeval maavärin magnituudiga 6,4, surma sai neli, vigastada üle 230 ja endiselt on kadunud üle 60 inimese. Tõuked kahjustasid seitset hoonet ning viis inimest on endiselt rusudes lõksus, teatas valitsus.

Tuletõrjeameti teatel said kõige rängemalt kahjustada Marshali hotell ja 12-korruseline kortermaja. Kahjustada sai veel viis hoonet, nende seas haigla. Päästjad püüavad osaliselt kokku varisenud hotelli ülemistelt korrustelt inimesi ära tuua.

Hualieni tuletõrjeameti teatel sai maakonnas vigastada 219 inimest, kellest kümned on kriitilises seisundis, ning 173 inimese asukoht on teadmata. Kahjustatud hoonetest on ameti teatel päästetud 149 inimest. Võimude sõnul on viis inimest endiselt rusudest lõksus.

Telepildist võis näha rusudega kaetud tänavaid, lõhkisi kiirteid ja viltu vajunud kahjustada saanud hooneid. Tuhanded majapidamised jäid maavärina tagajärjel veevarustuseta.

Valitsuse pressiesindaja Hsu Kuo-yung ütles Taipeis asuvast kriisikeskusest, et maavärin ei paista olevat raudteeühendust mõjutanud ning Hualieni lennujaama maandumisrada pole kahjustada saanud. Võimude sõnul on kolmapäevahommikuse seisuga varjendites üle 800 inimese.

Hualien on asukohaga maalilise idaranniku raudtee ja Taroko mäekuru lähistel üks Taiwani populaarsemaid turismikuurorte.

President Tsai-Ing wen teatas, et appi tõttama valmistuvad päästjad üle kogu saare. "Me lülitume katastroofiaegsetele päästetöödele ümber võimalikult kiiresti," ütles Tsai Facebookis.

USA geoloogiaameti andmeil värises maa kell 23.50 (Eesti aeg kell 17.50). Maavärina kese asus Taiwani idarannikul asuvast Hualienist 21 kilomeetrit kirdes ja umbes 9,5 kilomeetri sügavusel. Taiwani ilmateenistuse teatel on sellele järgnenud vähemalt 15 järeltõuget.

Piirkonnas oli viimase kolme päeva jooksul toimunud umbes sada väiksemat maavärinat.

Taiwani lähiajaloo ohvriterohkeim maavärin jääb 1999. aasta septembrisse, kui maavärin võimsusega 7,6 magnituudi surmas umbes 2400 inimest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles