Tillerson: Moskvat ootavad uuel sekkumisel USA valimistesse tagajärjed (1)

, BNS-i välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA välisminister Rex Tillerson teisipäeval Colombia pealinnas Bogotás pressikonverentsil.
USA välisminister Rex Tillerson teisipäeval Colombia pealinnas Bogotás pressikonverentsil. Foto: Reuters/ScanPix

USA-Venemaa

Venemaad ootavad sügisestesse USA vahevalimistesse sekkumise korral tagajärjed, hoiatas välisminister Rex Tillerson teisipäeval.

USA Luure Keskagentuuri (CIA) direktor Mike Pompeo ütles jaanuaris, et ootab Venemaa sekkumise jätkumist Ühendriikide valimistesse. USA luurekogukonna hinnangul sekkus Venemaa ulatusliku küber- ja desinformatsioonirünnakute kampaaniaga 2016. aasta presidendivalimistesse, et kahjustada demokraatide kandidaati Hillary Clintonit ja aidata vabariiklast Donald Trumpi.

Venemaa sekkumist valimistesse uurib Föderaalne Juurdlusbüroo (FBI) ning Trumpi kampaania võimalikku kokkumängu Moskvaga eriprokurör Robert Mueller.

Ladina-Ameerika ringreisil viibiv Tillerson ütles telekanalile Fox News, et "on olemas palju viise, kuidas venelased saavad valimistesse sekkuda, palju erinevaid tööriistu, mida nad saavad kasutada".

"Me näeme teatud käitumisviise. Läänepoolkeral on tänavu enne USA valimisi mitmed tähtsad valimised," lausus Ühendriikide esidiplomaat. "Minu meelest on oluline, et me ütleksime ka edaspidi Venemaale: "Vaadake, kui te arvate, et me ei näe, mida te teete, siis tegelikult me näeme ja te peate lõpetama. Kui te seda ei tee, siis te lihtsalt tõmbate endale tagajärgi kaela"," sõnas Tillerson.

Välisminister lisas, et juhul, kui Moskva otsustab valimistesse sekkuda, "on seda väga raske ennetada".

Tillerson viibib teisipäeval Colombias ning lõpetab kolmapäeval oma piirkondliku ringreisi külaskäiguga Jamaicale.

USA-s peetakse 6. novembril kongressi vahevalimised, mille käigus valitakse 34 kohta 100-kohalises senatis ja 435-liikmelise esindajatekoja uus koosseis.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles