Brasiilia ususekt orjastas inimesi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sao Paolos asuv kirik. Pildil olev isik pole ususektiga seotud.
Sao Paolos asuv kirik. Pildil olev isik pole ususektiga seotud. Foto: Nacho Doce/Reuters/Scanpix

Brasiilia politsei pidas kinni 13 religioosse sekti liiget, keda süüdistatakse orjanduses, inimkaubanduses ja rahapesus. 

Arvatakse, et sekti liidrid võtsid järgijatelt vara ära ning sundisid neid tasuta töötama. Politsei korraldas reidid mitmesse sektiga seotud ettevõttesse. Hämara sekti nimeks on Jeesuse Evangeelne Kommuun ja sellel on järgijaid umbes 6000.

Politsei otsib taga veel üheksat inimest, nende hulgas ka sekti liidrit, keda tuntakse isa Cicero nime all. Uurijate sõnul külastasid São Paulos asuvat kirikut haavatavad inimesed, keda veendi oma perekondasid hülgama ja maal uut elu alustama.

Inimestele öeldi, et tegu on egalitaarse sektiga ja neil tuleb kõik oma isiklikud asjad loovutada. Farmides ja sektile kuuluvates ärides pidid järgijad töötama ilma palgata. Lähedalasuvaid linnasid külastades ei lubatud neil seda teha üksi, alati olid kaasas ka järelvalvajad.

«Reaalsus on, et see on manipuleerimine. Nad suudavad su elu sisuliselt kustutada ja panna sind oma pere hülgama,» ütles üks sekti endistest järgijatest. «Kui ma oma silmad avasin, oli juba liiga hilja. Minule sarnaseid inimesi oli palju ja nad olid kõik loovutanud,» lisas järgija.

Politsei sõnul teenisid kiriku liidrid annetuste ja tasuta tööjõu pealt suure kasumi, mille eest osteti kokku maad, majasid ja luksusautosid. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles