Lätis tabatud luuraja kogus Venemaale teavet sõjaliste objektide kohta (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõjaväe navigeerimiskaart.
Sõjaväe navigeerimiskaart. Foto: SGT. PAIGE BEHRINGER/AFP/SCANPIX

Läti kodanik, kelle kaitsepolitsei Venemaa kasuks luuramises kahtustatuna hiljuti kinni võttis, kogus Vene eriteenistuste ülesandel teavet Läti sõjaväeobjektide ja olukorrast Vene-Läti piiri ääres, teatas Läti kaitsepolitsei BNSile.

Lisaks luuramisele süüdistatakse tabatud isikut ka relvade ja laskemoona ebaseaduslikus käitlemises. Juurdluse huvides rohkem üksikasju esialgu ei avaldata, ütles kaitsepolitsei.

On teada, et kriminaaluurimine kinnipeetu vastu alustati 19. detsembril.

Kuigi Vene eriteenistustel on suured tehnilised ressursid, on need endiselt huvitatud luuereteabest, mida saab hankida vaid inimene, kes viibib eriteenistusi huvitavate objektide läheduses ja neid korrapäraselt vaatleb, selgitas kaitsepolitsei.

Vene eriteenistused jätkavad Läti elanike värbamist Venemaal, kasutades mitmesuguseid viise. Kaitsepolitsei kutsub üles lätlasi, keda on välismaal viibimise ajal üritatud värvata, teatada sellest kaitsepolitseile.

Siseminister Rihards Kozlovskis märkis, et välisluurajate tegevus Lätis on üldiselt vilgas, kuid on eriti kasvanud viimastel aastatel, arvestades Baltimaade julgeolekuolukorda.

Kozlovskis ütles, et eriteenistuste huvi on suunatud NATO väekontingendile Lätis.

Hiljuti teatas kolme Vene luuraja kinnivõtmisest Leedu.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles