Pildid ja video: Taiwani maavärin kallutas hooneid (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Taiwani idaranniku lähistel aset leidnud 6,4- magnituudilise maavärina tagajärjel sai surma vähemalt kuus ja viga 256 inimest.

USA geoloogiaameti andmeil värises maa kell 23.50 (Eesti aeg kell 17.50). Maavärina kese asus Taiwani idarannikul asuvast Hualieni linnast 21 kilomeetrit kirdes ja umbes 9,5 kilomeetri sügavusel. Taiwani ilmateenistuse teatel on sellele järgnenud vähemalt 15 järeltõuget.

Taiwani uudisteagentuur CNA teatas seitsme inimese hukkumisest ja tuletõrje andmeil on jätkuvalt on teadmata 88 inimese asukoht.

CNA varasemal teatel on pea kõik teadmata asukohaga inimesed sisse kirjutatud nüüdseks kaldus 12-korruselisse kortermajja Yunmen Cuiti.

Tuletõrje teatel said rängimalt kahjustada Marshali hotell ja Yunmen Cuiti. Suuremat kahju sai veel viis hoonet, nende seas haigla. Päästjad keskenduvad hotellile ja kortermajale.

Telepildist võis näha rusudega kaetud tänavaid, lõhkisi kiirteid ja viltusi kahjustatud hooneid.

Tänahommikuse seisuga oli varjupaikades 830 inimest, elektrita on umbes 1900 ja veeta tuhatkond majapidamist, ütlesid võimud. Piirkonnas vältavad järeltõuked ning paljud elanikud ei julge koju naasta.

President Tsai-Ing wen teatas, et appi tõttama valmistuvad päästjad üle kogu saare. «Me lülitume katastroofiaegsetele päästetöödele ümber võimalikult kiiresti,» ütles Tsai Facebookis.

Valitsuse pressiesindaja Hsu Kuo-yung ütles Taipeis asuvast kriisikeskusest, et raudteeühendus ja Hualieni lennujaama maandumisrada tunduvad olevat ühes tükis.

Hualien on üks Taiwani populaarsemaid turismikuurorte, sest linn ja samanimeline maakond asub maalilisel idarannikul. Piirkonnas on ulatuslik raudteevõrk ja tuntud Taroko mäekuru.

Seal on viimase kolme päeva jooksul toimunud umbes sada väiksemat maavärinat.

Taiwani lähiajaloo ohvriterohkeim maavärin toimus 1999. aasta septembris, kui maavärin võimsusega 7,6 magnituudi surmas umbes 2400 inimest.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles