Merkel ohverdas stabiilsuse nimel ministrikohti

Martin Kutti
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vasakult: Horst Seehofer (CSU), Angela Merkel (CDU) ja Martin Schulz pärast eilset pressikonverentsi Berliinis.
Vasakult: Horst Seehofer (CSU), Angela Merkel (CDU) ja Martin Schulz pärast eilset pressikonverentsi Berliinis. Foto: TOBIAS SCHWARZ/AFP/Scanpix

Berliinist saabus eile hommikul kauaoodatud teade Saksamaa valitsuskõneluste õnnestumise kohta. Viimaks, pärast rohkem kui nelja kuu pikkust ootust on liidukantsler Angela Merkel oma neljanda ametiaja lävel ja Saksamaal on reaalne lootus saada uus valitsus ametisse veel enne lihavõtteid.

Kuna koalitsioonilepe läheb hääletusele 463 723 sotsiaaldemokraatide lihtliikme kätte, pidi Merkel tegema järeleandmisi seoses võimaliku uue valitsuse ministrikohtadega. 

Päeva ühe suurima üllatuse valmistas SPD kantslerikandidaat ja esimees ning endine Euroopa Parlamendi president Martin Schulz, kes on valmis uues valitsuses võtma enda kanda välisministri rolli ja loobub selle nimel erakonna esimehe kohast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles