Uus vabariiklaste raport süüdistab FBI-d kallutatud suhtumises Trumpi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hillary Clinton
Hillary Clinton Foto: DARRYL DYCK/AP/Scanpix

USA senati vabariiklaste uue raporti kohaselt on Föderaalne Juurdlusbüroo (FBI) president Donald Trumpi suhtes kallutatud.

Senati siseriikliku julgeoleku komitee raport suurendab survet FBI-le ajal, mil uuritakse Trumpi meeskonna võimalikku kokkumängu Venemaaga.

Raportis märgitakse, et umbes 50 000 tekstisõnumit kahe FBI uurija vahel näitavad, et nemad ja teised suhtusid 2016. aastal kergemalt demokraatide presidendikandidaadi Hillary Clintoni rikkumiste uurimisse, käivitades samal ajal uurimise Trumpi kampaania suhtes.

Raporti kohaselt näitavad FBI agendi Peter Strzoki ja agentuuri juristi Lisa Page'i isiklikud läkitused kallutatud suhtumist Clintonisse, mõjutades uurimist, mis oli seotud isikliku meiliserveri kasutamisega välisministeeriumi kirjavahetuseks ajal, mil ta oli USA välisminister.

Ajaleht Washington Post kirjutas detsembris, et Strzokil oli uurimise ajal suhe Page'iga, kellega vahetati tekstisõnumeid, kus väljendati Trumpi vastaseid tundeid ja muid kommentaare, mis ilmselgelt olid Clintonit toetava sisuga.

New York Timesi ja Washington Posti andmetel eemaldati Strzok juurdlusest juba suvel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles