USA esitas küberkurjategijate jõugu liikmetele süüdistused

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kübermaailm.
Kübermaailm. Foto: Kacper Pempel/Reuters/Scanpix

USA justiitsministeerium teatas kolmapäeval süüdistuste esitamisest 36 isikule kuulumise eest rahvusvahelisse jõuku, mis varastas ja müüs krediitkaartide ja isikuandmeid, tekitades 530 miljoni dollari ulatuses kahju.

Ühenduse Infraud 13 liiget võeti kinni USA-s, Austraalias, Suurbritannias, Prantsusmaal, Itaalias, Kosovos ja Serbias, ütles USA justiitsministeerium.

Infraudi asutas 2010. aastal Ukrainas Svjatoslav Bondarenko. Küberkurjategijad tegutsesid moto all «Pettusesse me usume» («In Fraud We Trust»).

USA justiitsministri asetäitja abi David Rybicki ütles, et Infraud oli peamine «pood» küberkurjategijatele kogu maailmas.

Selle liikmed otsid ja müüsid krediitkaartide ja isikuandmeid, et osta interneti vahendusel kaupu, pettes kaardiomanikke, kaartide väljaandjaid ja kaupmehi.

Infraudil oli 10 901 registreeritud «liiget», kes tegutsesid 2017. aasta alguses. Liikmete jaoks oli loodud isegi reitingu ja tagasiside süsteem.

Võrgustiku administraatorid jälgisid pidevalt kaupmeeste tooteid ja teenuseid, et «tagada kaupade kvaliteet».

Infraudi võrgustiku juhtide seas oli inimesi USA-st, Prantsusmaalt, Suurbritanniast, Egiptusest, Pakistanist, Kosovost, Serbiast, Bangladeshist, Kanadast ja Austraaliast.

Bondarenko on endiselt tagaotsitav, kuid kuritegeliku organisatsiooni tähtsuselt teine liige, venelasest kaasasutaja Sergei Medevedev on vahistatud, ütlesid USA ametnikud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles