Briti poliitik: kohtumine Vene oligarhiga oli viga

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
George Osborne.
George Osborne. Foto: AP / Scanpix

Suurbritannia peamise opositsioonierakonna Konservatiivse Partei rahandusministrikandidaat George Osborne tunnistas, et kohtumine Venemaa miljardäriga oli vale.


Varivalitsuse liige Osborne tunnistas, et kohtus Vene miljardäril Oleg Deripaskaga Korfu saarel, kuid eitas süüdistusi, nagu oleks ta ärimehelt küsinud 50 000 Briti naela (umbes miljon Eesti krooni) suurust annetust, vahendas BBC News.

«Aus olles võis sellest vale mulje jääda ja ma kahetsen seda,» ütles Osborne BBC Radio 4-le antud intervjuus, mis oli ühtlasi tema esimene ametlik avaldus pärast esimest korda Timesis avaldatud artiklit, mis tõstataks küsimuse tema võimalike sidemete kohta Vene alumiiniumiärimehe Deripaskaga.

«Ma ei küsinud ega saanud raha ja ma ei rikkunud ühtegi seadust, kuid ma usun, et tegin vea,» ütles Osborne.

Ühendkuningriigi seaduste kohaselt ei tohi erakonnad välismaalastelt annetusi saada.

Deripaskaga kohtus ka vastne leiboristist valitsusliige ja endine euroliidu kaubandusvolinik Peter Mandelson, kelle pea kohale kerkis samuti afäärikahtlustus, vahendas guardian.co.uk. Mandelson on samuti kõik süüdistused tagasi lükanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles