Ajalooline kohtumine: Lõuna-Korea president lõunastab Põhja-Korea liidri õega

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kim Yo-jong (vasakul) ja Kim Jong-un.
Kim Yo-jong (vasakul) ja Kim Jong-un. Foto: AP/Scanpix

Lõuna-Korea president Moon Jae-in kohtub laupäeval taliolümpiamängudel Põhja-Koread esindavate ametnike, teiste hulgas riigi liidri Kim Jong-uni õega, teatas Souli Sinine Maja ehk presidendi residents täna.

Kim Yong-nam.
Kim Yong-nam. Foto: KCNA KCNA/REUTERS/sCANPIX

Moon lõunatab kõrgetasemelise delegatsiooniga, mille Pyongyang taliolümpiamängudele saadab, ütles presidendi pressiesindaja ajakirjanikele. Teiste hulgas on ka Põhja-Korea tseremoniaalne riigipea Kim Yong-nam.

Delegatsiooni kuulub ka Kim Jong-uni noorem õde, üha mõjukamaks muutuv Kim Yo-jong. Ta on kõigi aegade kõrgeim Põhja-Korea ametiisik, kes Lõuna-Koread külastab.

Kõrgetasemelise delegatsiooni külaskäik on tekitanud lootused, et suhted kahe Korea vahel paranevad tänu olümpiamängudele. Samuti loodetakse Põhja-Korea ja USA vaheliste suhete soojenemist.

Ühendriike esindab avatseremoonial asepresident Mike Pence. Siiski on Põhja-Korea delegatsioon väitnud, et neil pole huvi USA esindajatega kohtuda. Pence'i sõnul pole USA vaenujalal olevate riikide esindajate kohtumist välistanud. 

Mike Pence.
Mike Pence. Foto: POOL/REUTERS/Scanpix

Pence kohtub Lõuna-Korea presidendiga täna. USA asepresident soovitab Lõuna-Koreal jälgida sõjakat tuumanaabrit kaine pilguga ning mitte laste end mõjutada olümpiamängudeks välja töötatud propagandast.

Moon on rääkinud olümpiast kui võimalusest diplomaatiliseks lähenemiseks Põhja-Koreale. Pence sõnas siiski, et hoolimata erimeelsustest Põhja-Koreale lähenemises on Ühendriikide ja Lõuna-Korea liit tugev.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles