Soros annetas Brexiti-vastastele 400 000 naela (3)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
George Soros.
George Soros. Foto: Thomas Peter/Reuters/Scanpix

Miljardärist investor George Soros annetas 400 000 naela kampaaniale, millega püüti mõjutada Briti seadusandjaid lõpliku Brexiti-leppe vastu hääletama, ütles kampaania juht täna.

«Ta annetas oma fondi kaudu 400 000 naela (453 000 eurot),» ütles endine minister Mark Malloch-Brown, kes juhib nüüd Suurbritannia Euroopa Liitu jäämise eest võitlevat ühendust Best for Britain.

Brexitit toetav ajaleht Daily Telegraph kirjutas, et Sorose «kampaania Brexiti tühistamiseks» kavandab veebruaris üle riigi reklaamikampaaniat, millega loodetakse jõuda teise referendumini, et hoida Suurbritannia EL-i koosseisus.

Malloch-Browni sõnul ei ole midagi imelikku, et parlamendiliikmetele antakse enne EL-ist lahkulöömist võimalus veelkord järele mõelda.

«Paljud inimesed on masenduses,» ütles ta BBC raadios. «Parlamendiliikmete enamus on endiselt isiklikult jääjad ja peavad sellest hoolimata hääletama, et valida kõva ja pehme Brexiti vahel.»

Ungaris sündinud juudi rahvusest USA investor ja filantroop Soros (87) on paljude maailma rahvuslaste meelispeksukott, keda süüdistavad näiteks nii Kreml kui Ungari võimud.

Britid vihkavad teda 1992. aasta 16. septembri nn musta kolmapäeva tõttu, mil ta teenis naela kursi languse hetkel tehtud õige pakkumisega miljard dollarit.

Jaanuaris ennustas Soros Davosi maailmamajandusfoorumil, et Briti peaminister Theresa May ei jää kuigi kauaks võimule ja ütles, et briti rahvas püüab EL-ist lahkumise finanstagajärgede eest pea liiva alla peita.

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles