Jaapan: tuumarelvadega seotud pingete eest vastutab Venemaa (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaapani välisminister Taro Kono.
Jaapani välisminister Taro Kono. Foto: DELETREE/SIPA/DELETREE/SIPA

Jaapani välisminister Taro Kono ütles täna USA uut tuumadoktriini kommenteerides, et tuumarelvavaldkonna olukorra halvenemise maailmas on tinginud Venemaa, mitte Ühendriikide poliitika.

«Praeguse tuumarelvadega seonduva ebakindla olukorra maailmas ei ole loonud USA, vaid Venemaa, kes jätkab väikese võimsusega tuumalaengute väljatöötamist,» vahendas telejaam NGK välisministri sõnu parlamendile.

Ta märkis, et Tokyo hinnangul rakendab USA jõupingutusi tuumarelvade kasutamise läve tõstmiseks.

Vene välisministeeriumi teatel ei vasta tõele USA uues tuumadoktriinis sisalduvad süüdistused Venemaale tuumarelva kasutamise läve alandamises ja agressiivses strateegias.

USA kaitseministeerium teatas reedel avaldatud ülevaates, et relvajõud soovivad oma tuumaarsenali ümber korraldada ja välja töötada uued väiksema mõjuraadiusega ehk taktikalised tuumarelvad, seda suuresti vastuseks Venemaa tegevusele viimastel aastatel.

Ülevaates esitab Pentagon oma tuumaambitsioonid Trumpi ametiajal. Tegemist on esimese korraga alates 2010. aastast, kui Ühendriikide kaitseministeerium ja relvajõud annavad teada, kuidas nähakse tuumaohtusid lähematel aastakümnetel.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles