Pariisi terrorirünnakute kahtlusalune ei ilmunud Belgias kohtusse (4)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Advokaadid Salah Abdeslami istungil.
Advokaadid Salah Abdeslami istungil. Foto: FRANCOIS LENOIR/REUTERS/Scanpix

Pariisi 2015. aasta terrorirünnakute viimane elusolev kahtlusalune Salah Abdeslam keeldus ilmumast täna Belgia kohtusse.

Tulevahetuses haavata saanud politseinike advokaadid süüdistavad 28-aastast Abdeslami kohtu mõnitamises.

Esimesel istungipäeval esmaspäeval süüdistas Abdeslam kohtunikke moslemivastasuses, keeldus püsti tõusmast, oma nime kinnitamast ning ühelegi küsimusele vastamast, öeldes vaid, et usaldab end Jumala hoolde.

Belgia süüdistab tulevahetuskaasuse raames Abdeslami politseinike terroristliku mõrvamise katses ning keelatud relvade omamises.

Abdeslam oli Pariisi terrorirünnakute järel jooksus neli kuud ning 2016. aasta 15. märtsil sooritati tema tabamiseks haarang Brüsselis Foresti linnajaos. Haarangu käigus puhkenud tulevahetuses sai haavata kolm politseinikku, üks džihadist hukkus.

Abdeslam peeti kinni kolm päeva pärast tulevahetust koos tuneeslase Sofiane Ayariga. Mõlemat ähvardab süüdimõistmisel kuni 40-aastane vangistus.

Täna keeldus ta kohtuistungil osalemast ja lasi advokaadil end esindada.

«Ma olen tema tema suhtumisest ja oportunismist tüdinud,» ütles kahe politseiniku advokaat Tom Bauwens. «Ta mõnitab meie õigusriiki, ta mõnitab kõiki. Ta ei tunnista teie kohut ega teie seadusi.»

«Aga sellest hoolimata nõuab ta advokaati, kes teda kaitseks,» lisas ta.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles