Davosi majandusfoorumil nähti maailma esimesi droonipüstoleid (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Firma Droptec droonipüstol.
Firma Droptec droonipüstol. Foto: Youtube

Šveitsi firma avalikustas eile, et Davosi majandusfoorumi julgeolekutöötajad olid varustatud uut tüüpi relvadega, mis on mõeldud väikeste droonide kahjutukstegemiseks.

Šveitsi kaguosas Graubündeni kantonis asuva firma Droptec relv meenutab suure summutajaga püstolit. Droonide neutraliseerimiseks mõeldud relv toimib kuni 30 meetri kauguselt ning laseb välja 2x2 meetri suuruseid võrke, mis droonid kinni mässivad.

Ekspertide sõnul on tegemist maailma esimese omalaadse relvaga. Teistel samalaadsetel relvadel on kas oluliselt lühem laskeulatus või meenutab nende ehitus granaadiheitjate oma.

Druptec töötas relva välja koostöös Graubündeni kantoni politseiga, et tagada julgeolek Davosis toimunud Maailma Majandusfoorumil.

Kantoni politsei kinnitas, et maailma poliitilist eliiti võõrustanud sündmust turvama saadetud korrakaitsjad olid droonipüstoliga varustatud.

Dropteci direktori Marcel Rufi sõnul kujutavad droonid endast kõige suuremat ohtu relvade smugeldamisel, kuid neid kasutatakse ka vanglasse uimastite ja telefonide smugeldamiseks.

Võrgupüstolite hind jääb 4000 euro kanti ja Šveitsis on nende kandmiseks vajalik relvaluba.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles