Vabariiklased tahavad end demokraatidest seinaga eraldada (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kapitoolium.
Kapitoolium. Foto: MARK WILSON/AFP/SCANPIX

Kahe USA suurima partei vaenamine on jõudnud nii kaugele, et Esindajatekoja Luurekomitee vabariiklased tahavad end demokraatidest kolleegidest seinaga eraldada.

Mõned vabariiklastest Luurekomitee liikmed on öelnud, et ei tea sellisest plaanist midagi, teised arvavad aga, et see on komitee esimehe Devin Nunesi vaimusünnitis.

«Ma ei ole olnud selle mõtte sünni juures,» sõnas Mike Conway. «Te peate Deviniga rääkima. Ma ei tea, mida nad üritavad teha.»

Teised jällegi tunnistavad, et reaalse seina ehitamine võiks isegi kasu tuua. «Siinne usaldamatuse tase – see on mürk. Siin on mürgine õhkkond,» märkis Tom Rooney.

Rooney sõnul on kogu vastastikune usaldus vabariiklaste eetikauurimise tõttu kadunud ning kahepoolset koostööd ei eksisteeri.

Mitmete komitee allikate sõnul peaks sein vabariiklaste ja demokraatide istekohtade vahel valmima juba sel kevadel. Demokraatide ega vabariiklaste paneeli juhid ei ole nõustunud väiteid kommenteerima.

Kui lahkhelid on tõesti kasvanud nii suureks, et parteide liikmete eraldamiseks on vajalik füüsilise piirde püstitamine, tõstatuvad kahtlused, kes komitee suudab üldse edukalt uurida Venemaa sekkumist 2016. aasta presidendivalimistesse või kontrollida riigi 17 luureametkonna tegevust.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles