Saksamaa välisminister: Schulz on oma sõna murdnud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sigmar Gabriel (vasakul) ja Martin Schulz.
Sigmar Gabriel (vasakul) ja Martin Schulz. Foto: Jens Jeske/www.jens-jeske.de/imago/Scanpix

Saksa välisminister ja Sotsiaaldemokraatliku Partei (SPD) liige Sigmar Gabriel kritiseeris oma tõenäolist mantlipärijat ja erakonnakaaslast Martin Schulzi, kes on Gabrieli sõnul murdnud oma sõna mitte astuda kantsler Angela Merkeli valitsusse.

«Jääb kahetsus selle suhtes, kui vähe on Sotsiaaldemokraatlikus Parteis teineteisega läbikäimisel lugupidamist ja kui vähe kellegi sõna tähendab,» sõnas Gabriel Funke meediagrupi väljaannetes avaldatud intervjuus.

Merkeli Kristlik-Demokraatliku Liidu (CDU), selle Baierimaa liitlase Kristlik-Sotsiaalse Liidu (CSU) ja SPD läbirääkijad kogunesid teisipäeval Berliinis, et teha viimane ponnistus uue koalitsiooni loomiseks. Kolmapäeval teatati kokkuleppest valitsuse moodustamise kohta.

Martin Schulz teatas kolmapäeval, et astub tagasi SPD esimehe kohalt ja kavatseb saada välisministriks Merkeli juhitavas valitsuses. Schulz oli varasemalt välistanud kolmandat korda CDU-ga koalitsiooni astumise ja Merkeli valitsuses ministriametisse asumise.

«Aeg meiega on ju parem kui selle mehega, kellel karvad näos on» - Sigmar Gabrieli tütar Martin Schulzi kohta

Aasta eest astus Gabriel tagasi SPD juhi positsioonilt Schulzi kasuks. Sakslaste seas populaarsele Gabrielile koalitsioonivalitsuses kohta ei leita. Seda nähakse erakonna tõenäolise uue liidri Andrea Nahlesi ja tulevase välisministri Schulzi moodusena, kuidas praegusele välisministrile koht kätte näidata. 

Martin Schulz ja Andrea Nahles.
Martin Schulz ja Andrea Nahles. Foto: BRITTA PEDERSEN/AFP/Scanpix

«Ma nautisin välisministri ametit ja avalikkuse silmis tegin ma ka head ja edukat tööd,» sõnas Gabriel. «Mul on kahju, et avalikkuse kõrge hinnang mu tööle ei tähenda SPD juhtkonnale mitte midagi,» lisas ta.

Koalitsioonileppe peavad veel heaks kiitma SPD liikmed. Hääletus võib kesta mitu nädalat, sest 460 000 sotsiaaldemokraadile saadetakse hääletussedel postiga.

Pereisa Gabriel 

Nüüd on Gabriel aga otsustanud veeta rohkem aega koos oma perega. Välisministeerium kinnitas, et Gabriel ei osale Müncheni julgeolekukonverentsil ega kohtumistel Kuveidis ja Bulgaarias.

Väidetavalt pidi Gabrieli tütar olema õnnelik, et isal tema jaoks rohkem aega on. Tütar Marie ütles isale: «Ära ole kurb, papa. Sul on nüüd meie jaoks rohkem aega. Aeg meiega on ju parem kui selle mehega, kellel karvad näos on,» viitas tüdruk habemega Schulzile. 

Sigmar Gabriel oma tütrega Liidupäeva külastamas.
Sigmar Gabriel oma tütrega Liidupäeva külastamas. Foto: imago stock&people/imago/Metodi Popow/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles