AfD kavatseb oma meediakanali avada (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
AfD parlamendifraktsiooni silt.
AfD parlamendifraktsiooni silt. Foto: Jens Jeske/Scanpix

Saksa erakond Alternatiiv Saksamaale (AfD) kavatseb avada oma uudisteväljaande, et võistelda Saksa peavoolu meediaväljaannetega.

AfD peaks homme avaldama plaanid oma Berliini kontoris telestuudio avamise osas, samuti kavatseb erakond palgata üle 20 uue kommunikatsioonitöötaja.

Ekspertide sõnul on AfD plaan leida vaba ruum Saksa peavoolumeedia kõrval ja suhelda oma auditooriumiga otse, kasutades ära enne valimisi sotsiaalmeedia suhtluses kogetud edulugu. Väidetavalt kavatseb AfD kanali käivitada aprillis.

«Seni kuni peavoolumeedia AfD-d ignoreerib või kuni meid libauudistega ühte patta pannakse, on see ainus võimalus,» vahendas parteijuhi Alice Weideli sõnu väljaanne Focus.

AfD toimetus hakkab tööle ööpäevaringsete vahetustega. Kolm töötajat keskenduvad uurimistööle teemade kallal, mis on Weideli sõnul vaiba alla lükatud, ajakirjanduslikult filtreeritud või enne avalikkuse ette jõudmist toimetatud.

Enne 2017. aasta parlamendivalimisi oli AfD sotsiaalmeedias ülimalt edukas. Kuu aega enne valimisi selgus, et erakond oli palganud enda heaks töötama konsultatsioonirühma Harris Media, mis töötas 2016. aastal ka Donald Trumpi valimiskampaania heaks.

Hiljuti on erakond sattunud mitmete vihakõneskandaalide keskmesse, kus parteiliikmete sotsiaalmeediakontosid on sobimatute postituste jagamise tõttu ajutiselt blokeeritud.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles