Pildid ja video: Süüria tulistas alla Iisraeli hävitaja (7)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Süüria õhutõrje tulistas kahe riigi vahelise piiri lähedal alla Iisraeli F-16 hävitaja. Tegu on seni tõsiseima juhtumiga Süüria kodusõjas, milles Iisrael osa mänginud.

Enne hävitaja alla tulistamist, tulistas Iisrael alla Süüriast teele saadetud Iraani drooni. Seejärel käivitas Iisrael ulatusliku õhurünnaku Iraani sihtmärkide vastu Süürias.

Süüria teatel ei rikkunud alla tulistatud droon Iisraeli õhuruumi, vaid oli regulaarsel missioonil kogumas luureinfot ISISe äärmuslaste kohta. Damaskuse meediakeskus nimetas drooni allatulistamisele järgnenud Iisraeli õhurünnakut Süüria keskosas asuvale droonijaamale terroriaktiks ja hoiatas jõulise vastuse eest.

Iisraeli sõjaväe esindaja Jonathan Conricus kirjutas Twitteris, et hävitaja kukkus küll alla, kuid selles viibinud piloodid on elus. Üks pilootides sai raskelt kannatada, teise piloodi vigastused on kerged. 

«Iraan leiab, et Süürial on seaduslik õigus ennast kaitsta. Iisraeli ametiisikud lähevad oma kuritegude varjamiseks valetamise teed,» ütles sündmuse valguses Iraani välisministeeriumi kõneisik Bahram Ghasemi.

Tegemist on tõsiseima vastasseisuga Iisraeli ja Iraani vahel alates Süüria kodusõja puhkemisest 2011. aastal.

Kommentaarid (7)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles