Süüria režiim pehmendas õhulöökide kampaaniat Ida-Ghoutale

, BNS-i välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Majarusud Süüria mässuliste käes oleva Ida-Ghouta enklaavi suurimas linnas Doumas.
Majarusud Süüria mässuliste käes oleva Ida-Ghouta enklaavi suurimas linnas Doumas. Foto: Reuters/ScanPix

Süüria

Süüria režiimi pehmendas laupäeval õhulöökide kampaaniat mässuliste käes olevale Ida-Ghouta enklaavile pärast seda, kui need nõudsid viie päeva jooksul üle 240 tsiviilisiku elu, teatas vabaühendus.

Laupäeval sai Ida-Ghoutas režiimi õhurünnakutes ja suurtükitules küll 30 inimest vigastada, kuid pommitamise intensiivsus on võrreldes reede ööga vastu laupäeva tunduvalt vähenenud.

"Sellest ajast alates pole olnud peaaegu üldse õhurünnakuid ja ka suurtükituli on vähem intensiivne," ütles Süüria Inimõiguste Vaatluskeskuse direktor Rami Abdel Rahman AFP-le, ehkki sõjalennukid andsid õhulööke Ida-Ghouta suurima linna Douma lähedal.

Mässuliste suurtükituli põhjustas ühes Damaskuse elektrijaamas tulekahju, edastas Süüria ametlik uudisteagentuur SANA.

Süüria režiimi õhukampaania leevenemine langeb samale päevale, kui Iisrael korraldas Süüria sõjaväe sihtmärkidele ulatuslikke õhurünnakuid.

Esmaspäevast reedeni viis päeva kestnud õhulöökide kampaanias sai surma üle 240 tsiviilisiku, nende seas 60 last, ja vigastada 775 inimest, teatas vaatluskeskus.

Umbes 400 000 elanikuga Ida-Ghouta piirkond kuulub nende hulka, mille kohta on sõlmitud deeskalatsioonilepe. Piirkond on valitsusvägede piiramisrõngas juba alates 2013. aastast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles