Boliivia karnevalil hukkus gaasiplahvatuses kuus inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuletõrjujad gaasiplahvatuse sündmuskohal.
Tuletõrjujad gaasiplahvatuse sündmuskohal. Foto: stringer/AP/Scanpix

Boliivias Oruros plahvatas eile riigi populaarseima karnevali rongkäigutee lähedal tänavamüüja gaasikanister, surmates kuus ja vigastades vähemalt 28 inimest, teatas politsei.

Plahvatus kõmatas rongkäiguteega paralleelsel tänaval, ütles politsei asejuht Freddy Betancurt, lisades, et surma sai kaks last. «Plahvatuse lööklaine raadius oli 50 meetrit,» lausus ta.

Esialgu teatas Betancurt kuuest hukkunust ja 13 vigastatust, kuid regionaalne politseijuht Romel Rana tõstis hiljem vigastatute arvu 28ni.

Maailmakuulus karneval Oruros. 
Maailmakuulus karneval Oruros. Foto: Juan Karita/AP

«Uudis Oruro karnevali folkloorisissepääsu juures aset leidnud gaasikanistri plahvatuses hukkunutest jahmatas mind,» säutsus president Evo Morales Twitteris ja lubas kannatanutele valitsuse abi.

Boliivia folklooripealinnana tuntud Andide kaevanduslinnas Oruros peetakse igal aastal 300 000 osavõtjaga karnevali tunnelite kaitsepühaku Candelaria neitsi auks. Linna munakivitänavatel peetav vaatemäng on segu Hispaania koloniaaltraditsioonidest ja inka ning aimara põlisrahvaste traditsioonidest.

Politseinikud gaasiplahvatuse sündmuskohal. 
Politseinikud gaasiplahvatuse sündmuskohal. Foto: DAVID MERCADO/REUTERS

Karneval kuulub alates 2001. aastast UNESCO maailmapärandi nimekirja ja meelitab kohale turiste Boliiviast ja kõikjalt maailmast.

Tänavust karnevali tumestavad piirkonda alates novembrist räsinud paduvihmad ja üleujutused, mis on nõudnud 17 inimelu ja jätnud 8200 peret kodutuks. Moralese sõnul on kliimamuutused karnevalile saabunud, jättes maha katastroofid koos inimelude ja kodude kaotusega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles