Video: Trumpi evangeelne nõustaja: inimesed vajavad usku, mitte gripivaktsiini (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gloria Copeland.
Gloria Copeland. Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Texases baseeruv USA presidendi Donald Trumpi kristlik-evangeelne nõustaja sattus laialdase kriitikatule alla, kui levis video, milles ta ütleb oma järgijatele, et inimestel pole haigusega võitlemiseks vaja gripivaktsiini, vaid Jumalat.

Trumpi usukomitee liige Gloria Copeland ütles algselt 31. jaanuaril postitatud videos järgijatele, et gripihooaega pole olemas. «Meil on pardihooaeg ja hirvehooaeg, aga meil pole gripihooaega,» märkis Copeland.

Copeland asutas ligi 50 aasta eest koos oma abikaasaga Kenneth Copeland Ministries’i (KCM). Tegu on kirikulaadse organisatsiooniga ja sel on harusid muuhulgas Ladina-Ameerikas, Aafrikas ja Aasias.

31. jaanuaril postitatud videos, mida on nüüdseks vaadatud ligi  250 000 korda, jätkas Copeland gripisümptomitega inimeste eest palvetamisega. «Ja ärge võtke vastu ähvardusi, nagu «Kõik haigestuvad grippi!», Me oleme juba oma gripivaktsiini saanud. Tema kandis meie haigusi. Seisame selle peal,» ütles Copeland videos.

«Jeesus tegi meile isiklikult gripivaktsiini. Ta lunastas meid gripist ja me võtame selle vastu,» lisas Copeland. «Korrake lihtsalt, et teil pole grippi ja te ei saagi kunagi grippi. Vaktsineerige end Jumala sõnaga.»

KCMi Euroopa esindus keeldus videot kommenteerimast. See postitati ka liikumise Suurbritannia kodulehele.

Kenneth Copeand ja Gloria Copeland on Trumpi evangeelse nõukogu liikmed. Nad on välja andnud hulga usuteemalisi raamatuid ja DVDsid. Copelandid elavad miljoneid dollareid väärt häärberis Texases. Läinud aastal ostis KCM endale eralennuki, et selle ministrid saaksid mööda maailma jutlusi pidamas käia.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles