Mattis: Põhja-Korea ei suuda tekitada lõhet USA ja Lõuna-Korea suhetes (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA kaitseminiser James Mattis.
USA kaitseminiser James Mattis. Foto: AFP / Scanpix

Kuigi Põhja- ja Lõuna-Korea suhted on Pyeongchangi taliolümpiaga ajutiselt soojenenud, ei suuda see tekitada lõhet Washingtoni ja Souli vahel, ütles USA kaitseminister James Mattis pühapäeval.

Mattise sõnul on praegu veel liiga vara öelda, kas Pyongyangi ja Souli suhete soojenemine loob võimaluse rahuks Korea poolsaarel.

Mattis kommenteeris selliselt teadet, et Lõuna-Koreas Pyeongchangis taliolümpiamängude avatseremoonial viibinud Põhja-Korea liidri Kim Jong-uni õde Kim Yo-jong kutsus Lõuna-Korea presidendi Moon Jae-ini visiidile Pyongyangi.

"Ma ei tea, kas see on märk," ütles Mattis ajakirjanikele lennul Rooma. "See on väga kummaline aeg, kui ta (Kim) püüab näidata soojenemist riigi suhtes, mida ta on korduvalt rünnanud kui Ameerika marionetti."

Mattis kohtub Roomas umbes tosina kaitseministriga, kelle riigid osalevad äärmusrühmituse Islamiriik vastu Iraagis ja Süürias võitlevad koalitsioonis. Seejärel suundub ta Brüsselisse NATO kohtumisele ja sealt edasi Müncheni julgeolekukonverentsile.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles