Pildid ja video: Moskva oblastis alla kukkunud lennukis oli kolm välismaalast (3)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile Venemaal Moskva oblastis alla kukkunud reisilennuk Antonov An-148 ei purunenud õhus, nagu varem teatati, vaid kokkupõrkel maaga, ütles sündmuskohal viibiva operatiivrühma liige täna uudisteagentuurile Interfax.

«Kohapeal avastatud purustused ja kraater, mille lennuk maasse tekitas, võivad viidata, et lennuk ei purunenud õhus, vaid kokkupõrkel maaga,» ütles operatiivrühma esindaja. «Tundub, et lennuki kütusepaagid olid kokkupõrke ajal täis, võimalik, et need lõhkesid, kui lennuk maapinda tabas.»

«Lennufirma Saratov Airlines reisilennuk kukkus alla Moskva oblasti Ramenskoje rajoonis. Lennuki pardal oli 71 inimest. Esialgsetel andmetel viibis nende hulgas ka kolm välismaalast – šveitslane, kasahh ja aser,» teatas Venemaa transpordiminister Maksim Sokolov.

Saratov Airlinesi peakorter asub Saratovis, 840 kilomeetri kaugusel Moskvast.

2015. aastal keelati sellel rahvusvaheliste lendude teenindamine, kui üllatusinspektsiooni käigus avastati lennuki kokpitist keegi, kes selle meeskonda ei kuulunud. Lennufirma kaebas otsuse edasi 2016. aastal ja muutis enne rahvusvaheliste lendude jätkamist ettevõtte poliitikat.

Saratov Airlines teenindab põhiliselt Venemaa siselende, kuid ka sihtpunkte Armeenias ja Gruusias.

Moskva oblastis alla kukkunud lennukit juhtis kogenud piloot.

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles