ROKi president külastab pärast olümpiamänge Põhja-Koread

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõuna-Korea president Moon Jae-in (vasakult teine), ROKi president Thomas Bach (keskel) ja Põhja-Korea tseremoniaalne juht Kim Jong-nam ning Põhja-korea liidri õde Kim Yo-jong.
Lõuna-Korea president Moon Jae-in (vasakult teine), ROKi president Thomas Bach (keskel) ja Põhja-Korea tseremoniaalne juht Kim Jong-nam ning Põhja-korea liidri õde Kim Yo-jong. Foto: Wang Song/imago/Xinhua/Scanpix

Rahvusvahelise Olümpiakomitee (ROK) president Thomas Bach külastab pärast Lõuna-Koreas peetavate taliolümpiamängude lõppu Põhja-Koread.

Bachile esitasid küllakutse Põhja-Korea esindajad ROKi, Souli ja stalinistliku riigi esindajate kõnelustel 20. jaanuaril, ütles ROKi pressiesindaja Mark Adams.

Ta ütles AFP-le, et Bachi külaskäigu kuupäev pole veel selge, aga reis on osa jaanuarikuisest kokkuleppest, millega saavutati Põhja-Korea osalemine olümpial.

Pyeongchangi taliolümpiamängud lõppevad 25. veebruaril ning sellele järgnevad 7.-18. märtsini peetavad paraolümpiamängud.

«Rahvusvaheline Olümpiakomitee on andnud oma osa, et tuua Põhja- ja Lõuna-Korea olümpial kokku ning nüüd tuleb poliitikutel seda hoogu ära kasutada,» sõnas Bach.

«Sport ei saa luua rahu. Meie ei saa nende poliitilisi läbirääkimisi juhtida. Oleme saatnud sõnumi, et läbirääkimised võivad viia positiivsete tulemusteni,» ütles Bach, avaldades lootust, et pingelõdvendus jätkub ka pärast seda, kui olümpiatuli 25. veebruaril kustub.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles