Kuninganna Elizabeth II keelas plastkõrred ja -pudelid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuninganna Elizabeth II
Kuninganna Elizabeth II Foto: KGC-178/GoffPhotos.com/Scanpix

Suurbritannia kuninganna Elizabeth II keelas Buckinghami palees plastkõrte ja –pudelite kasutamise, et võidelda plastireostusega, vahendab Independent.

Buckinghami palee avaldas uue jäätmeplaani ja teatas, et asub kirglikult kuninglikus majapidamises probleemiga võitlema. Arvatakse, et sammu inspireeris David Attenborough.

«Kuninglik majapidamine pühendab ennast keskkonnale jäetava jälje vähendamisele,» ütles üks Buckinghami palee esindaja. «Osana sellest oleme astunud mitu praktilist sammu, et vähendada plasti kasutamist. Soov sellega võidelda on kõikidel tasanditel.»

Uute meetmete hulka kuulub plastkõrte järk-järguline eemaldamine kohvikutes ja nende keelamine Buckinghami palee meeskonna söögisaalides.

Plastjäätmed Suurbritannia pealinnas Londonis. 
Plastjäätmed Suurbritannia pealinnas Londonis. Foto: SWNS.comHenry Nicholls/Henry Nicholls SWNS.com

Buckinghami palee, Windsori lossi ja Holyroodhouse palee toitlustajatel on nüüdsest lubatud kasutada vaid klaas- ja keraamilisi nõusid või taaskasutatavaid pabertopse.

Arvatakse, et kuningannal tekkis teema vastu isiklik huvi, kui ta tegi Attenborough’ga koostööd ühe Briti loodusfilmi juures.

Teade tuleb ajal, mil ELis on plaan 2030. aastaks muuta kõik plastpakendid taaskasutatavaks või ümbertöödeldavaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles