Video: seks, valed ja Instagram - Navalnõi paljastatud skandaal kogub Venemaal hoogu (20)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rjõbka ja Deripaska oligarhi jahil.
Rjõbka ja Deripaska oligarhi jahil. Foto: Instagram

Vene opositsiooniliider Aleksei Navalnõi avaldas läinud nädala lõpus omapärase skandaali, milles ei olnud puudu seksist, miljardäridest, ega poliitikutest, vahendab RFE/RL.

Oleg Deripaska on Vene miljardär, kes on oma varanduse kokku ajanud metallitööstusest. Ta korraldab pillavaid pidusid Šveitsis Davoses, ta on koostööd teinud Donald Trumpi endise kampaaniajuhi Paul Manafortiga ja tal oli 2000ndatel keelatud USAsse siseneda. Lisaks on tal väga head suhted Kremliga.

Seda, kui head suhted Deripaskal Kremliga on, näitas Navalnõi 8. veebruaril avaldatud video. Sellest on näha, kuidas Vene asepeaministrit Sergei Prihodkot söödetakse ja joodetakse Deripaska jahil Norra ranniku lähedal.

Kaadrid oligarhist ja asepeaministrist avaldas Instagamis valgevenelasest naine, kes kutsub end Nastja Rõbkaks. Ta esines 2017. aastal Vene televisioonis, kus kirjeldas tööd modellina.

 

 

A post shared by Nastya Rybka (@rybkanastya) on

Rõbka postitas Instagrami fotosid ja videoid, kus ta koos Deripaskaga viimase jahil viibib. Ühel neist, mis on postitatud 2016. aasta augustis, on näha Deripaskat vestlemas Prihodkoga. Teises videos on kuulda mehi arutamas USA ja Venemaa vahelisi suhteid. Millest nad täpsemalt räägivad, jääb ebaselgeks.

Oleg Deripaska.
Oleg Deripaska. Foto: Mikhail Metzel/Mikhail Metzel/TASS

Navalnõi ütles, et tema uurijad avastasid, et Prikhodko veetis Deripaska jahil mitu päeva ja lendas Norra oligarhi eralennukiga. Tema sõnul võib kogu lugu lugeda riigiametniku äraostmiseks.

Deripaska sõnul on kogu lugu laim ja Navalnõi süüdistus tõele ei vasta, ta ei täpsustanud millist neist täpselt mõtles.

Kremli esindaja Dmitri Peskov juhtumit kommenteerida ei soovinud.

Rõbka-nimelise valgevenelanna sõnul oli tal Deripaskaga afäär. Tal on head suhted Valgevenest pärit isehakanud «seksiguru» Alex Lesleyga, kes õpetab meestele naiste võrgutamist.

Sergei Prihodko
Sergei Prihodko Foto: Mikhail Metzel/Mikhail Metzel/TASS

Navalnõi väidab, et pildid Deripaskast avastati Rõbka Instagrami kontolt juhulikult pärast seda, kui viimane koos kaaslastega Navalnõi Moskva kontorisse sisse tungis.

Rõbka kolme kaaslasega läinud aasta septembris Navalnõi Moskva kontori ees:

Rõbka eemaldas videod ja pildid Deripaskaga sotsiaalmeediast 9. veebruaril.

Vene meediavalve Rozkomnadzor on asunud juhtumiga seotud kaadreid keelama. Navalnõi nimetas käiku tsensuuriks ja märkis, et tema video võeti rekordkiirusel veebist maha.

Kommentaarid (20)
Copy
Tagasi üles