Video: Saakašvili saadeti Ukrainast Poolasse (3)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihheil Saakašvili.
Mihheil Saakašvili. Foto: Pyotr Sivkov/Pyotr Sivkov/TASS/Scanpix

Ukraine piirivalveametnik teatas, et endine Gruusia president Mihheil Saakašvili saadeti riigist välja Poolasse.

Piirivalveamet teatas, et Saakašvili oli viibinud Ukrainas ebaseaduslikult ja saadeti tagasi Poola, kust ta riiki sisenes. Eelmisel sügisel murdis ilma passita jäänud Saakašvili toetajate abiga Poolast üle Ukraina piiri.

Poliitik peeti kinni ühes Kiievi restoranis.

Saakašvili toetajad suundusid Borõspili lennujaama, et poliitiku väljasaatmist takistada, ütles poliitiku poolehoidja Liza Bogutska.

«Sõidame kõigepealt Borõspili lennujaama. Varssavi reis peaks minema 17.25. Paistab, et Mihha tahetakse selle reisiga välja saata. Samal ajal tuleb jälgida läänesuunda. Blokeerime teed. Üleüldine mobilisatsioon,» kirjutas ta Facebookis, teatades poolehoidjate kavatsusest blokeerida lennujaam.

Iseseisev raadasaadik Juri Derevjanko ütles, et Saakašvili pooldajatel puudub teave, kes ta kinni võttis ja kuhu ta toimetati, kuid suunduti lennujaamadesse, kustkaudu ta tõenäoliselt Ukrainast välja saadetakse.

«Me saame aru, et ta võidi viia kas lennujaama või autotranspordiga läänepiirile,» ütles raadasaadik, kelle arvates Saakašvili praegune staatus ei luba teda välja saata.

«Nõuame, ja teeme kõikidele ettepaneku nõuda (peaprokurör Juri) Lutsenkolt, (julgeolekuteenistuse ülemalt Vassõl) Grõtsakilt, piirivalvelt ja siseminister Arsen Avakovilt teavet, kes ta kinni võtsid, kuhu viisid ja millisel alusel,» ütles ta.

Uute Jõudude liikumise poliitnõukogu liige Ivan Slobodjanjuk edastas Facebookis, et osa Saakašvili jüngreid on praegu teel teise Kiievi lennujaama Žuljanõsse.

«Teadmata maskeeritud inimesed pidasid Mihheil Šaakasvili kinni ja viisid ta minema. Röövijad olid valges mahtuniversaalis,» seisis varasemas Facebooki postituses.

Saakašvili esindaja sõnul toimetasid endine Gruusia presidendi ja kunagine Odessa kuberneri minema rohelist kamuflaaži kandvad mehed ja tema asukoht on teadmata.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles