Tillerson: USA ja Põhja-Korea otsekõnelusi on liiga vara arutada

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA välisminister Rex Tillerson.
USA välisminister Rex Tillerson. Foto: POOL/REUTERS/Scanpix

USA ja Põhja-Korea otsekõneluste arutamiseks ei ole aeg veel küps, ütles täna Ameerika Ühendriikide välisminister Rex Tillerson.

Tillerson tegi avalduse päev pärast seda, kui päevaleht Washington Post tsiteeris USA asepresidenti Mike Pence'i ütlemas, et USA ja Lõuna-Korea leppisid kokku, milline saab olema nende diplomaatiline lävimine Põhja-Koreaga.

Pence'i sõnul on Valge Maja valmis maha istuma ja vestlema režiimiga ajal, mil surve jätkub. «Kui tahate läbi rääkida, siis räägime läbi,» tsiteeris Washington Post Pence'i.

Egiptuses viibivalt Tillersonilt küsiti Pence'i avalduse kohta ja ta vastas: «Arvan, et hinnangu andmiseks on liiga vara.»

«Oleme öelnud mõnda aega, et tegelikkuses on Põhja-Korea asi otsustada, millal nad on valmis meiega lävima siiral ja sisulisel moel,» lausus ta. «Nad teavad, mis peab olema vestlemiseks laual.»

Esmalt on tähtis kindlaks teha, kas pooled on faktiliselt valmis arutama midagi, millel on tähendus, lisas Tillerson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles