Stockholmis algab kohtuprotsess 2017. aasta veokiründaja üle

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stockholmi veokiründaja Rahmat Akilov pärast kinnipidamist 2017. aasta 7. aprillil.
Stockholmi veokiründaja Rahmat Akilov pärast kinnipidamist 2017. aasta 7. aprillil. Foto: Reuters / Scanpix

Rootsis algab teisipäeval kohtuprotsess mullu aprillis Stockholmi südalinnas veokiga jalakäijaid rammides viis inimest tapnud ja 14 inimest vigastanud Usbekistani kodaniku Rahmat Akilovi üle.

Akilovit süüdistatakse terrorikuriteos, terrorikuriteo katses ja ohu tekitamises. Ta on rünnaku ainus kahtlusalune ja ka teo üles tunnistanud.

Kohtuprotsess kestab ilmselt maikuuni ja otsus langetatakse jaanipäeva paiku.

Süüdistuse kohaselt oli Akilovi teo eesmärk tekitada hirmu Rootsi elanikkonnas ning avaldada otsustajaid peatama riigi osalemise sõjalises väljaõppes äärmusrühmituse Islamiriik vastases rahvusvahelises koalitsioonis.

Süüdistaja Hans Ihrman ütles, et Akilov oli mitmes läkituses pakkunud end korraldama IS-i nimel terroriakti Stockholmis ja vandus ka džihadistidele truudust. IS ei võtnud aga vastutust selle rünnaku eest.

Akilov vahistati mõni tund pärast seda, kui ta sõitis 7. aprillil varastatud õlleveokiga ostutänaval inimeste sekka ja paiskus vastu kaubamaja seina.

Usbekistanist pärit ehitustöölise asüülitaotlus oli tagasi lükatud ja teda ootas Rootsist väljasaatmine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles