Filipiinide president käskis naismässulisi vagiinasse tulistada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Filipiinide president Rodrigo Duterte.
Filipiinide president Rodrigo Duterte. Foto: MANMAN DEJETO/AFP/Scanpix

President Rodrigo Duterte käskis Filipiinide naismässulisi vagiinasse tulistada, öeldes, et nii muutuvad nad kasutuks.

Eelmisel nädalal Malacañangis üle 200 endisele kommunistlikule sõdurile kõnet  pidades andis president juhiseid naissoost geriljavõitlejatega tegelemiseks.

«Linnapealt tuleb uus korraldus: me ei tapa teid, lihtsalt tulistame vagiinasse,» sõnas Duterte, lisades, et ilma vagiinata muutuvad naised kasutuks.

President kasutas korduvalt sõna «bisong», mis tähendab kohalikus dialektis vagiinat, kuid hiljem tsenseeriti see presidendi kõne transkriptsioonis tärniga. Kõne lindistuselt on kuulda aga publiku naeru presidendi kommentaaride peale.

Julmad märkused vallandasid inimõigusorganisatsioonide ja naisõiguslaste pahameele.

«Tegu on ainult viimase näitega misogüünsetest, alavääristavatest ja julmadest remarkidest, mida ta on naiste osas teinud,» teatas organisatsiooni Human Rights Watch Filipiinide haru töötaja Carlos H Conde. «See ajendab sõjalise konflikti ajal seksuaalsele vägivallale, mis rikub inimõigusi.»

Kongressi liige Emmi de Jesus nimetas Dutertet matšo-fasistiks ning märkis, et presidendi remargid viivad naistevastase terrori täiesti uuele tasemele.

Tegu ei ole esimese korraga, mil Duterte on teinud naiste osas alavääristavaid või julmasid märkusi. 2016. aasta presidendikampaania ajal kõnet pidades teatas ta, et oleks soovinud 1989. aasta vanglamässu ajal ka ise Austraalia naismisjonäri grupivägistamises osaleda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles