Saakašvili: võtan Ukraina kodakondsuse tagasi (5)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihheil Saakašvili.
Mihheil Saakašvili. Foto: Sergei Supinski/AFP/Scanpix

Gruusia endine president, Uute Jõudude liikumise juht Mihheil Saakašvili kavatseb Ukraina kodakondsuse tagasi saada.

«Ei tasunud mind kodakondsusest ilma jätta. See oli igasuguste seaduste vastu .... Olin ja jään Ukraina kodanikuks samamoodi nagu ma olen grusiin, kuid ma taastan oma Ukraina kodakondsuse,» ütles Saakašvili täna Varssavis pressikonverentsil.

Enda sõnutsi viibis ta Ukrainas igati seaduslikult.

«Naasin Ukrainasse alalise elanikuna seaduslikel alustel, mul ei olnud üheski muus riigis alalist elukohta. Ukrainas väljastati mulle ajutine dokument, mis kehtis märtsini,» lisas Saakašvili.

Ukraina jätkab Saakašvili suhtes kriminaalmenetlust

Gruusia ekspresidendi Mihheil Saakašvili vastu Ukrainas algatatud kriminaalmenetlused jätkuvad hoolimata sellest, et ta Poolasse deporteeriti, ütles Ukraina prokuratuuri esindaja täna.

Prokuratuuri esindaja Larissa Sarhan lausus, et kriminaalmenetlusi ilma loata Ukrainas viibinud Saakašvili osas ei suleta ning juurdlus jätkub.

Prokuratuuri käsutuses on mehhanismid, mis lubavad uurida, koguda tõendeid ja tagada Saakašvili õigus kaitsele läbi rahvusvahelise abi, lisas ta.

Ukraina ametnikud pidasid Saakašvili kinni eile ning deporteerisid ta Poolasse.

Saakašvili ise lausus, et palub abi Euroopa Liidult ja Saksamaa liidukantsler Angela Merkelilt.

Ukraina piirivalveamet teatas, et Saakašvili oli viibinud Ukrainas ebaseaduslikult ja saadeti tagasi Poola, kust ta riiki sisenes. Eelmisel sügisel murdis ilma passita jäänud Saakašvili toetajate abiga Poolast üle Ukraina piiri.

Saakašvili vahistati eile õhtul ühes Kiievi restoranis.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles