Galerii ja video: Tonga sporditähe kodumaal möllab torm, parlamendihoone on pilbasteks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tonga olümpiasportlane, Rio de Janeiro avatseremoonial õlitatud palja ülakehaga maailmakuulsaks saanud Pita Taufatofua kordas sama ka Pyeongchangis, kus ta on stardis murdmaasuusatajana.
Tonga olümpiasportlane, Rio de Janeiro avatseremoonial õlitatud palja ülakehaga maailmakuulsaks saanud Pita Taufatofua kordas sama ka Pyeongchangis, kus ta on stardis murdmaasuusatajana. Foto: Clive Mason/AP/Scanpix

Vaikse ookeani lõunaosas Tongal on üle kolme tuhande inimese evakueeritud võimsa troopilise tormi Gita eest.

Senistel andmetel ei nõudnud torm ohvreid, kuid on purustanud maju ja põhjustanud üleujutusi. Pealinnas Nuku'alofas sai tormis tõsiset kannatada ka Tonga parlamendihoone.

105 000 elanikuga Vaikse ookeani saareriigis on seoses tsükloniga kuulutatud välja eriolukord.

Tormihooaeg on varemalt teinud laastamistööd ka teistel Vaikse ookeani väikesaartel. 2016. aastal hukkus 44 inimest Fidži saarel möllanud Winstoni nimelises tormi tõttu, 2015. aastal nõudis Vanuatul 11 inimelu tsüklon Pam.

Viienda kategooria torm - tsüklon Ian - tabas Tongat viimati 2014. aastal, tekitades suuri purustusi peamiselt Tonga koosseisu kuuluvatel Ha'apai saartel ja jättes koduta tuhandeid inimesi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles