Navalnõi vaidlustas kohtu otsuse skandaalne blogipostitus eemaldada

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaader Navalnõi blogist, kus võtab sõna Nastja Rõbka.
Kaader Navalnõi blogist, kus võtab sõna Nastja Rõbka. Foto: Youtube

Opositsionäär Aleksei Navalnõi esitas kohtusse hagi järelevalveasutuse Roskomnadzor vastu, et see tõkestas tema blogi seoses seal ärimees Oleg Deripaska ja asepeaminister Sergei Prihhodko kohta avaldatud materjalidega.

«Esitasime Moskva Taganka kohtusse haldushagi palvega tunnistada Roskomnadzori tegevus kahe uurimusega seotud lehekülje tõkestamisel seadusvastaseks,» ütles Interfaxile Korruptsioonitõrjefondi jurist Ivan Ždanov.

Tema sõnul ületas Roskomnadzor Ust-Labinski kohtu määrust kasutades oma volitusi, kandes leheküljed keelatud teabe registrisse.

«Kuna meid ei lastud ligi Ust-Labinski kohtus menetletavale asjale, on lõpporgan, mis meie õigusi rikub, Roskomnadzor,» selgitas jurist.

Vene opositsionäär Aleksei Navalnõi paiskas reedel internetti video, milles süüdistatakse mõjukat asepeaministrit kahtlastes sidemetes Oleg Deripaskaga ja nende seotust Nastja Rõbka nimelise eskkortnaisega.

Klippi on vaadatud juba 1,7 miljonit korda.

Navalnõi sõnul filmis videolõigu Rõbka, kes on kirjutanud raamatu miljardäride võrgutamisest.

Opositsionäär, kel ei lubata märtsis riigipea Vladimir Putini vastu Vene presidendiks kandideerida, ütles, et video näitab Putini endist välispoliitikanõunikku Sergei Prihhodkot alumiiniumimagnaadi Deripaska jahil puhkamas.

Asepeaminister Prihhodko võtab haruharva meedias sõna ja valitsus keeldus süüdistust kommenteerimast. Kreml ei soovinud samuti midagi öelda, aga Deripaska esindaja lükkas süüdistuse tagasi.

«Me tahaksime hoiatada meediat valesüüdistuste levitamise eest,» ütles tema ettevõtte Basic Element pressiesindaja. Deripaska lubas Instagramis kaitsta oma au ja väärikust kohtus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles