Navalnõi nimi liigutab lund

Kerstin Meresma
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Navalnõi nimega lumehang Moskvas.
Navalnõi nimega lumehang Moskvas. Foto: Facebook

Venemaa pealinna Moskva elanike sõnul kaovad lumehunnikud linnatänavatelt vaid siis, kui sinna peale opositsiooniliidri Aleksei Navalnõi nimi kirjutada.

Lumega hädas moskvalased on avastanud viisi, kuidas ametnikke selle koristamisel tagant kiirustada. Nende sõnul kaovad hanged imekiiresti, kui kirjutada neile peale Navalnõi nimi. Oma kogemust sotsiaalmeedias jaganud Moskva elaniku sõnul ei lasknud tulemus end kaua oodata: opositsioonipoliitiku nimega lumehang kadus mõne tunniga.

Navalnõi on Venemaa tuntuim president Vladimir Putini kriitik, riigimeedia ei maini teda kunagi nimepidi, seda keeldub tegemast ka Putin, kes viitab talle kui «sellele inimesele».

Moskvas sadas hiljuti maha rekordkogus lund ja linna kojameestel on raskusi hangede koristamisega. Moskva elanik Tatjana Grigorjeva kirjeldas Facebookis, kuidas lumme kirjutatud Navalnõi nime peale kaks töölist kohale saabusid ja lund rookima asusid.

Siiski pole see kõikjal Moskvas soovitud tulemust toonud. Grigorjeva kirjutas Facebookis, et mõnikord on munitsipaalametnikud Navalnõi nime lihtsalt kustutada üritanud. «Nad lihtsalt segasid seda labidatega. Ma pean sinna uuesti kirjutama.»

Moskva elanike loodud Facebooki grupis kirjutatakse, et tänavapuhastajatel võtab reageerimine aega keskmiselt neli tundi. «Meil polnud suuri lootusi, kuid ringkonnaametnike ja kommunaalettevõtete idiootsus ei vedanud meid alt,» vahendab BBC üht postitust.

Venemaa valmistub parasjagu 18. märtsil aset leidvateks presidendivalimisteks, mille võitjaks peetakse ülekaalukalt Putinit. Navalnõi valimistel osaleda ei tohi, sest on saanud kriminaalkaristuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles