USA luurejuhid: Moskva sekkumine ohustab selle aasta valimisi (4)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA luurejuhid täna.
USA luurejuhid täna. Foto: LEAH MILLIS/REUTERS/SCANPIX

Venemaa üritab jätkuvalt sekkuda USA sisepoliitikasse ning see ohustab novembris toimuvaid kongressi vahevalimisi, ütlesid USA luurejuhid täna.

Luure Keskagentuuri (CIA), Föderaalse Juurdlusbüroo (FBI), riikliku julgeolekuagentuuri (NSA) ja veel kolme luureameti juhid olid senati luurekomisjonis ütlusi andes ühel meelel, et Moskva püüdlused sekkuda USA sisepoliitikasse on sama ulatuslikud kui 2016. aastal, mil toimusid presidendivalimised.

Dan Coats.
Dan Coats. Foto: CQ-Roll Call/Bill Clark/CQ-Roll Call/Sipa USA/Scanpix

«Me pole näinud ühtegi tõendit ühestki märkimisväärsest muutusest Venemaa käitumises,» lausus luurekoordinaator Dan Coats.

«Mis puudutab Venemaa mõjutamispüüdlusi, siis lubage mul öelda selgelt - venelased kasutavad seda vahendit, sest see on suhteliselt odav, väheste riskidega, pakub neile nende hinnangul võimalust asja usutavalt eitada ning mis on tõestanud, et sellega on võimalik efektiivselt külvata erimeelsusi,» lausus Coats.

«Ootame, et Venemaa jätkab propaganda, sotsiaalmeedia, persoonide, nende vaatenurka soosivalt suhtuvate esindajate ja teiste mõjutusvahendite kasutamist, et üritada ehitada selle laia operatsioonide ringi, et suurendada sotsiaalseid ja poliitilisi lõhesid Ühendriikides,» lisas ta.

NSA direktor Michael Rogers.
NSA direktor Michael Rogers. Foto: SAUL LOEB/AFP/Scanpix

«Ei tohiks olla mingit kahtlust, et Venemaa peab oma varem tehtud püüdlusi edukaks ning näeb 2018. aasta USA vahevalimisi Venemaa mõjuoperatsioonide potentsiaalse sihtmärgina.»

«See ei muutu ega lõppe,» hoiatas NSA juht Michael Rogers.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles