Pildid: Krimmi ja Venemaad ühendava silla ehitusel tehti suur apsakas (99)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Väljaanne UNIAN väidab, et Vene ehitusmeeskond, kes töötab okupeeritud Krimmi ülejäänud Venemaaga ühendava Kertši silla kallal avastas, et selle kaht otsa ei ole võimalik kokku liita.

Kertši lähedal asuv lahknevus silla kahe osa metallkonstruktsioonide vahel on väidetavalt umbes kaks meetrit pikk ja meeter kõrge. Arvatakse, et selle võis tekitada tehniline valearvestus.

Okupeeritud Krimmi ja Venemaa maismaad ühendava silla ehitamisel tehti suur viga.
Okupeeritud Krimmi ja Venemaa maismaad ühendava silla ehitamisel tehti suur viga. Foto: Kuvatõmmis

Silla ehitamine on juba ületanud 300 miljardi rubla (neli miljardit eurot) suurust eelarvet, mis on kolm korda enam, kui läks maksma maailma pikima silla ehitamine. 164,8 kilomeetrit pika Shangaid ja Nanjingi ühendav sild Hiinas maksis kõigest 1,2 miljardit eurot.

Silla ehitushanke võitis Stroigazmontaž, mille omanik Arkadi Rotenberg on Vene presidendi Vladimir Putini hea tuttav, koos tegelevad nad ka sambo ja džuudoga. Rotenbergi vara hinnatakse enam kui kolmele miljardile eurole. 

Rotenberg (vasakul) ja Putin Kertši silla juures.
Rotenberg (vasakul) ja Putin Kertši silla juures. Foto: Mikhail Metzel/Mikhail Metzel/TASS

Loodusteadlaste sõnul rikub ehitatav sild kohalikku ökosüsteemi, eriti Aasovi mere ja Musta mere vahelist veevoolu Kertši väinas.

2016. aasta detsembris ütles Vene Teaduste Akadeemia vanemteadur Juri Medovar, et Kertši sillal puudub ehitusprojekt ja on ebatõenäoline, et selle konstruktsioon püsima jääb.

Kommentaarid (99)
Copy
Tagasi üles