Pildid: LAVi parlament korraldab homme Zuma umbusaldamise

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Lõuna-Aafrika Vabariigi (LAV) parlament korraldab president Jacob Zuma suhtes algatatud korruptsioonijuurdlusetõttu homme tema umbusaldushääletuse. 

ANC peasekretäri Ace Magashule sõnul on president Zuma andnud tagasiastumiseks põhimõttelise nõusoleku. Kui Zuma siiski ümber mõtleb, on laual võimalus korraldada presidendi suhtes parlamendis umbusaldushääletus.

Zuma tagasikutsumine on partei korraldus ning presidendil pole põhiseaduslikku kohustust seda järgida. LAVi võimupartei Aafrika Rahvuskongress (ANC) on andnud Zumale korralduse tagasi astuda ja president peaks sellele vastama tänase päeva jooksul.

Zuma vastu suunatud korruptsioonisüüdistused puudutavad Gupta perekonda, kuhu kuuluvad vennad Ajay, Atul ja Rajesh, kes rajasid pärast LAVi saabumist 1990. aastate algul riigis äriimpeeriumi, kuhu kuuluvad kaevandus-, transpordi-, tehnoloogia- ja meediaettevõtted.

Täna otsisti seoses Zuma korruptsioonisüüdistusega läbi mõjuka Gupta perekonna elamu. 

«Me oleme nüüd hoonekompleksist väljunud,» sõnas LAVi politsei pressiesindaja Hangwani Mulaudzi. Guptade hästi turvatud hoonekompleks asub Johannesburgi Saxonwoldi äärelinnas.

Mõjukat perekonda süüdistatakse mitmete riigihangete ebaõiglases võitmises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles