Ukrainast välja visatud Saakašvili saabus Hollandisse (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihheil Saakašvili.
Mihheil Saakašvili. Foto: SERGEI SUPINSKY/AFP/Scanpix

Gruusia ekspresident ja Odessa endine kuberner Mihheil Saakašvili saabus täna Hollandisse.

Saakašvili, kes on abielus hollandlannaga, on Hollandis ja tahab sinna tema advokaadi Oscar Hammersteini sõnul ka jääda.

«Me jätkame võitlust,» lubas Saakašvili ja taunis jõhkrat inimröövi, mis olevat talle Ukraina võimude poolt osaks saanud.

Advokaat lisas, et end Ukraina opositsioonijuhiks pidav Saakašvili, kelle võtsid esmaspäeval Kiievi restoranis kinni maskides mehed ja kes seejärel Ukrainast välja Poola saadeti, on vormistamas endale Hollandi elamisluba.

Saakašvili naine Sandra Roelofs on hollandlanna.

«Ma tahan jääda Ukraina poliitikuks ja võidelda korruptsiooniga. Kui meil on miljon inimest Kiievi tänavatel, läheme rahumeelselt Ukrainasse,» ütles Saakašvili.

Saakašvili oli Gruusia president aastatel 2004-2013. 2015. aasta maist 2016. aasta novembrini oli ta Ukraina Odessa oblasti kuberner.

Tagasi astudes süüdistas ta president Petro Porošenkot korruptsioonile läbi sõrmede vaatamises.

Ukraina piirivalveamet teatas pärast Saakašvili väljasaatmist, et viimane oli viibinud Ukrainas ebaseaduslikult ja saadeti tagasi Poola, kust ta riiki sisenes. Eelmisel sügisel murdis ilma passita jäänud Saakašvili toetajate abiga Poolast üle Ukraina piiri.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles