8 valitsusjuhti: finantskriisi lahendused ei saa olla protektsionistlikud

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister Andrus Ansip.
Peaminister Andrus Ansip. Foto: AFP / Scanpix

Peaminister Andrus Ansip osales täna Põhja- ja Baltimaade (NB8) valitsusjuhtide kohtumisel, kus tõdeti, et rahvusvahelise finantskriisi lahendused ei saa olla protektsionistlikud.

Tippkohtumisel Helsingis arutatigi peamiselt maailma finantskriisiga seotud küsimusi, vahendas valitsuse pressiesindaja.

Lähema vaatluse all olid  regiooni majandusliku olukorra stabiliseerimise meetmed.

Valitsusjuhid nentisid, et finantssektoris kujunenud olukorra leevendamiseks on piirkonnas vajalik tihe piiriülene koostöö nii poliitilisel tasandil kui ka erasektoris.

«Praegusest finantsolukorrast on võimalik ühiselt välja tulla tugevdades
rahvusvahelist järelvalvet ning parandades infovahetust,» ütles Andrus Ansip.

Valitsusjuhid tõdesid, et lahendust finantskriisi mõjudele tuleb otsida ühiselt ning välistama peab selles protektsionistlikud meetmed.

Kord aastas toimuv NB8 peaministrite kohtumine annab võimaluse arutada rahvusvahelisi ja regionaalseid teemasid ning koordineerida nende osas riikide seisukohti. Kohtumine leiab aset samaaegselt Põhjamaade Nõukogu istungiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles