Video: USA luureagentuuri ees leidis aset tulistamine

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
NSA betoonbärjääri kihutas must maastur.
NSA betoonbärjääri kihutas must maastur. Foto: AP/Scanpix

USAs Marylandis asuva Riikliku Julgeagentuuri (NSA) kontori Fort Meade’i ees leidis täna aset tulistamine.

NBC News edastas sündmuskohalt kaadreid, kust on näha politseid ümbritsemas käeraudades meest, kes lamab maas.

NSA hoonet ümbritsevasse betoonbarjääri oli sisse sõitnud must maastur, selle esiklaasidel olid kuuliaugud.

Haiglasse on toimetatud üks kannatanu. Pole kindel, kas tule avas autojuht või julgeolekutöötajad. Mõnedel andmetel sai hoone ees aset leidnud tulistamises viga kolm inimest.

Fort Meade`i kõneisik kinnitas, et üks inimene on saanud viga ja lisas, et 32. kiirtee Fort Meade`i ümber on suletud.

FBI teatas, et saadab oma töötajad sündmuskohale. Juurdlust toimunu suhtes viib läbi Föderaalse Juurdlusbüroo Baltimore´i osakond, ütles õiguskaitseallikas. Seda, kas tegemist oli rünnakuga, on liiga vara öelda ja võimud püüavad endiselt fakte kindlaks teha, lisas ta.

NSA on Ameerika Ühendriikide kaitseministeeriumi haldusalas olev valitsusagentuur, mille ülesandeks on erinevate sidekanalite kaudu edastatavate sõnumite kogumine (sh salajane pealtkuulamine), kogutud info analüüs ning valitsuse infoturbe tagamine sarnase pealtkuulamise vältimiseks.

Valge Maja teatas, et president Donald Trumpi on tulistamisest briifitud. «Oleme mõtetes ja palvetes kõigiga, keda see on mõjutanud,» seisis Valge Maja avalduses.

FBI hinnangul ei olnud NSA peamaja juures toimunu seotud terrorismiga

FBI info kohaselt on juhtunuga seoses kinni peetud kolm inimest. Üks kinnipeetud meestest toimetati haiglasse. Peale selle said viga üks NSA turvatöötaja ja möödakäija.

Varem päeval sõitis maastur vastu NSA peakorterit ümbritsevat betoontõket. Meedias edastatud kaadritel võis auto esiklaasil näha kuuliauke.

FBI andmetel pole ühelgi vigastatul siiski kuulihaavu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles