Juncker: Johnson ajab täielikku jama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Briti välisminister Boris Johnson.
Briti välisminister Boris Johnson. Foto: SIMON DAWSON/AP/Scanpix

Euroopa Komisjoni president Jean-Claude Juncker ütles täna, et Suurbritannia välisminister ajab täielikku jama, kui väidab, et ELi liidrid soovivad luua superriiki.

Johnson pidas täna kõne, mis keskendus Suurbritannia lahkumisele Euroopa Liidust, selles väitis Briti välisminister muuhulgas, et Brüssel soovib luua superriiki ja ebaõnnestunud Brexiti korral ei välista ta ameti maha panemist.

«Osa Briti poliitilisest eliidist ei usu tõde ja teeskleb, et ma olen loll, kangekaelne, föderalist. et ma pooldan Euroopa superriiki,» ütles Juncker kommenteerides Johnsoni kõnet. «Ma olen superriigi mõttele äärmiselt vastu. Me pole Ameerika Ühendriigid, me oleme Euroopa Liit, mis on rikas, sest meil on need 27 või 28 riiki.»

Euroopa Komisjoni president Jeac-Claude Juncker. 
Euroopa Komisjoni president Jeac-Claude Juncker. Foto: EMMANUEL DUNAND/AFP

 «Euroopa Liitu ei saa ehitada Euroopa riikide vastu, see on täielik jama,» lisas Johnson.

Võimaluse, et ta astub välisministrikohalt tagasi, kui ta ei saa nõutud Brexitit, jättis Johnson lahtiseks. Lisaks hoiatas ta, et 2016. aastal aset leidnud referendumi tulemuse ümberpööramine, oleks katastroofiline viga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles