Tšehhi ja Slovakkia sõdurid võivad Lätile appi tulla

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tšehhi õhudessantväelased.
Tšehhi õhudessantväelased. Foto: MICHAL CIZEK/AFP/SCANPIX

Tšehhi ja Slovakkia võivad saata suvel oma sõdurid Lätis tegutsevasse NATO lahingugruppi, ütles Läti kaitseminister Raimonds Bergmanis.

Kaitseminister ütles, et Tšehhi ja Slovakkia sõdurid ei vahetaks välja ühegi praegu lahingugrupis osaleva liitlasriigi vägesid, vaid lisanduksid pataljoni juurde. Bergmanis ei avaldanud lisasõdurite arvu, öeldes, et selle peavad asjassepuutuvad riigid veel kinnitama.

Brüsselis toimuval NATO kaitseministrite kohtumisel osalev Bergmanis võttis osa ka Lätis asuva lahingugrupi riikide kaitseministrite kohtumisest. Kohtumisel osalesid Kanada, Albaania, Itaalia, Hispaania, Sloveenia, Poola, Tšehhi ja Slovakkia kaitseministrid.

Pataljoni raamriigi Kanada kaitseminister Harijt Singh kinnitas, et NATO lahingugrupp jääb Lätti nii kauaks kui vaja, edastas Läti kaitseministeerium. Singh toonitas, et lahingugrupi mitmerahvuseline aspekt on strateegiline sõnum, näidates NATO ühtsust ja tegutsemisvõimet.

Läti sõdurid õppusel Saber Strike.
Läti sõdurid õppusel Saber Strike. Foto: INTS KALNINS/REUTERS/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles