Saakašvili: sain kohe Hollandi elamisloa kätte (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihheil Saakašvili.
Mihheil Saakašvili. Foto: Jan Hennop/AFP/Scanpix

Gruusia ekspresident ja Odessa endine kuberner Mihheil Saakašvili saabus eile Hollandisse. Saakašvili enda sõnul sai ta kohe kätte ka Hollandi elamisloa. 

«Kuigi ta väidab oma postituses, et see võttis aega vaid paar minutit, võib eeldada, et dokumendid selle saamiseks olid juba varasemalt sisse antud, kuna tema abikaasa on hollandlanna ning menetlus oli läbi viidud ja tal tuli vaid sellele järgi minna,» kirjutab Uudiseid Ukrainast Facebooki leht.

Interfax kirjutab samuti, et Saakašvili sai kätte Hollandi ID-kaardi, aga samas plaanib mees endiselt Ukraina kodakondsuse tagasi saada. 

Eile saabus Saakašvili Hollandisse, enne seda viibis endine Gruusia president Poolas, kus rääkis oma plaanidest minna Hollandisse ja kohtuda oma perekonnaga. 

Eelmise aasta juulis võttis Ukraina president Petro Poroshenko Saakašvili Ukraina kodakondsuse ära. Septembris ületas ta toetajatest ümbritsetuna Poola-Ukraina piiri. Esmaspäeval peeti ta Kiievis kinni ja saadeti Poolasse.  

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles