Austraalia ministrid ei tohi enam alluvatega seksida

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Barnaby Joyce.
Barnaby Joyce. Foto: Stringer/Reuters/Scanpix

Austraalia peaminister keelas täna ametlikult ära seksi ministri ja tema alluvate vahel, et vältida asepeaministriga seotud skandaali kordumist.

Austraalia asepeaminister Barnaby Joyce (50) on sattunud tugeva surve alla armuafääri tõttu 33-aastase assistendiga, kes ootab tema last, ning seoses kahtlustustega, et ta on rikkunud ministritele kehtivaid reegleid.

Joyce´i tegu on olnud Austraalia meedias ja parlamendis peateema enam kui nädala ning üha valjemalt kõlavad hääled, mis nõuavad tema tagasiastumist.

Malcolm Turnbull.
Malcolm Turnbull. Foto: Rod McGuirk/AP/Scanpix

Peaminister Malcolm Turnbull teatas muudatusest ministrite käitumiskoodeksis erakorralisel pressikonverentsil ning heitis Joyce'ile ette oma naisele ja neljale lapsele kohutava valu ja alanduse põhjustamist.

«Barnaby tegi šokeeriva valeotsuse, alustades vahekorda oma büroos töötava noore naisega,» ütles peaminister.

Joyce on tunnistanud armuafääri endise assistendi Vikki Campioniga, kelle pärast ta jättis maha oma naise, kellega tal on neli tütart. Teisipäeval esitas asepeaminister oma perele avaliku vabanduse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles