Bulgaaria soovitas Suurbritannial Brexitist loobuda

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bulgaaria peaminister Boiko Borisov.
Bulgaaria peaminister Boiko Borisov. Foto: Vadim Ghirda/AP/Scanpix

Euroopa Liidu eesistuja Bulgaaria hoiatas täna kasinate edusammude eest Brexiti-kõnelustel ja ütles Suurbritanniale, et veel ei ole hilja EL-ist lahkumise plaanist loobuda.

Bulgaaria peaminister Boiko Borisov ütles, et ei ole seni näinud Brexiti-kõnelustel midagi, mis annaks lootust heale tulemusele.

«Ma tõesti loodan, et kõnelustel Brexiti üle tehakse pööre, nii et kellelegi ei sünni mingit kahju,» lausus Borisov ajakirjanikele, samal ajal kui EL-i välisministrid kogunesid Sofiasse kõnelustele. «Ma ei ole optimist. Seni ei ole ma näinud edusamme, mis mind tõesti veenda suudaksid.»

EL tahab kõnelustega Brexiti-järgse üleminekuperioodi üle märtsi jooksul lõpule jõuda, et alustada läbirääkimisi tulevaste suhete üle Suurbritanniaga. Ühendus on aga hoiatanud, et tähtaega võidakse edasi lükata, kui London vajalikke samme ei astu.

Briti peaministri Theresa May valitsuses valitsevad tõsised lahkhelid «kõva» ja «pehme» Brexiti pooldajate vahel.

Välisminister Boris Johnson näiteks soovitas eile kõigist EL-i reeglitest loobuda ja näha Brexitis võimalust.

Borisov soovitab aga Suurbritanniale lahkumisotsuse üle järele mõelda ja võrdleb sammu lahutusega perekonnas, kus vahel juhtub, et laste või muude ühiste asjade tõttu ümber mõeldakse.

«Ma tõesti loodan, et britid tulevad Euroopa Liitu tagasi,» ütles ta. «Keegi ei tee alati õigeid otsuseid, nii et ümbermõtlemine ei ole häbiasi.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles